Salzburg
Door: AngelgoesMadagascas
Blijf op de hoogte en volg Angelique
26 Mei 2012 | Oostenrijk, Salzburg
's Morgens gaan we op ons gemak ontbijten en we hebben besloten om nog een nacht in Salzburg te blijven want het lijkt ons wel een hele mooie stad. We kopen een Salzburgcard en hiermee kunnen we echt alles doen. We nemen de bus naar de stad en bezoeken Festung Hohensalzburg. Hier hebben we een mooi uitzicht over de stad. We bezoeken nog een paar kerken en dan is het tijd om het hoger op te zoeken. We gaan met de kabelbaan naar de summit of the Untersberg deze is 1853 m hoog. Hier ligt nog sneeuw op en je hebt echt een mega mooi uitzicht. Het is wel erg grappig om te zien dat wij hier in ons t-shirt en korte broek rondlopen en de rest loopt hier in winterjassen met muts en handschoenen. Wie zijn nu de bikkels !!!
We gaan ons opwarmen in de Mirabellgarten en lopen zo weer de stad in. Wat is het hier mooi, zelfs de winkelstraten zijn erg mooi. Overal zie je prachtige uithangborden. Volgens mij verkopen ze hier niets want iedereen zit naar boven te gapen en ziet geen 1 winkelraam. Na een terrasje gaan we op zoek naar eten. En dat wordt een Chinees. 10 euro voor all you can eat. Een succesvol dagje waar we het maximale uit hebben gehaald. Op naar nog meer prachtige dagen.
26 Mei 2012 - 18:45
Riet:
Het begin is weer gemaakt. Mooi lang verhaal.Geniet er samen van. Groetjes vanuit een warm zeeland, 26 graden. -
26 Mei 2012 - 18:56
Carola:
Hoi Angelique, was vergeten dat je op vakantie ging. Nog bedankt voor je mailtje. Heel veel plezier en ik ga jullie volgen. -
27 Mei 2012 - 06:29
Je Moeder:
Heel fijn dat ik jullie weer kan volgen Geniet ervan groetjes mam. -
27 Mei 2012 - 08:14
Leon:
Zo flink stuk gereden.
Veel plezier. -
28 Mei 2012 - 12:16
Marion Beelen:
Hoi Angelique, een hele fijne vakantie en ik ga je zeker weer volgen.....
Groetjes, Marion -
28 Mei 2012 - 19:27
Linda:
Geniet ervan ladies! Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Eric en ik willen in sept. waarschijnlijk ook die kant op, dus alle tips zijn welkom:-) Liefs Linda -
28 Mei 2012 - 19:39
Carolien:
Leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken.
Veel plezier samen -
29 Mei 2012 - 06:42
Liset:
Hoi dames,
Ik wens jullie een hele fijne vakantie!!
Liset -
29 Mei 2012 - 18:51
Simon:
Haha, Oostenrijk. Da's andere koek dan Zuid-Amerika. Maar ... Oostenrijk is schitterend, Salzburg zéker en de mensen zijn vriendelijk.
Heel veel plezier en ontdek ze!
Wijzelf zijn net terug van een kleine week in Duitsland, vandaar de later reactie.
Simon